Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til nyheder om fastfood i Danmark. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Undgå de værste bøffer ved grillen

Temperaturen står på sommer, øllerne på køl og menuen på grillmad. Men hvert år glemmer mange borgere at tage hånd om hygiejnen.Mange grill-entusiaster har styr på både rødglødende kul, blå gasflammer og saftige burgere. Men de er ikke opmærksomme på, at blot få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier, er nok til at sende gæsterne fra bordet med et maveonde og senere diarré eller opkast. Og hvert år bliver flere hundrede borgere syge, når Danmark for alvor fyrer op for kuglegrillen eller gasorgelet på terrassen.- Hver sommer i grillsæsonen oplever vi, at særligt mange bliver syge af campylobacterbakterier, når de griller. Mange glemmer, at der kan være bakterier i den rå kødsaft fra de lækre bøffer. Andre får ikke lige husket håndhygiejnen, når grillen syder, og der er langt fra grillen og til varmt vand og håndsæbe i køkkenet, fortæller Gudrun Sandø fra..

Ny og forbedret adgang til danske fødevaredata

DTU Fødevareinstituttet har lanceret en ny database for fødevaredata i Danmark. Fødevaredata, som databasen kaldes, er en mobilvenlig afløser for Fødevaredatabanken. Den indeholder opdaterede oplysninger om forskellige fødevarers indhold af næringsstoffer, omfatter flere fødevarer end tidligere og giver brugere af databasen nye søgemuligheder.I mere end 125 år er oversigter over fødevarers indhold af næringsstoffer blevet udarbejdet i Danmark. De første officielle danske næringsstoftabeller blev udgivet i 1980’erne. Siden 2002 har DTU Fødevareinstituttet gjort disse tabeller tilgængelige online via Fødevaredatabanken.DTU Fødevareinstituttet har i december 2015 lanceret en ny og mere brugervenlig database, der kaldes Fødevaredata, Frida. Databasen indeholder opdaterede oplysninger om næringsstoffer i mere end 1.100 fødevarer på det danske marked. Den viser op til 113 næringsværdier for..

Danskernes hang til salt koster statskassen milliarder

9 ud af 10 danskere får for meget salt - mange af os dobbelt så meget som anbefalet. Det kan have store konsekvenser for helbredet og koster sundhedssystemet milliarder.En ostemad til morgenmad, en rundtenom med hamburgerryg til frokost og så en pizza med hjem efter arbejde. De tre måltider kan sagtens udgøre udmærkede dele af en varieret kost – men de er også eksempler på måltider, der kan være smækfyldt med salt og dermed en trussel mod helbredet. Et overforbrug af salt kan give forhøjet blodtryk og forøget risiko for at udvikle hjertekarsygdomme. Vi kan forvente 400.000 færre danskere med forhøjet blodtryk, hvis vi skærer 3 gram af vores saltforbrug – med en årlig besparelse for sundhedsvæsenet på 1-2 milliarder kroner til følge, viser beregninger fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed. - Størstedelen af det salt vi får, kommer direkte fra den mad, vi køber - især fra..

Nøglehullet skal på endnu flere fødevarer

Fra marts kan både bagerens rugbrød og slagterens skinkeschnitzler blive nøglehulsmærket. Fødevarestyrelsen opfordrer producenter og detailhandel til at gribe de nye muligheder. Fra 1. marts udvider Fødevareministeriet muligheden for at bruge det grønne ernæringsmærke Nøglehullet. Slagtere, ostehandlere, bagere og supermarkederne vil f.eks. kunne nøglehulsmærke både brød, knækbrød, ost og uforarbejdet kød, der ikke er færdigpakket. Nye produktkategorier som f.eks. usaltede nødder og en række glutenfri og laktosefri produkter vil også kunne få mærket, forudsat at de lever op til nøglehulskriterierne for indholdet af blandt andet salt, sukker og fedt. - Nøglehulsmærket er en succes. Mange virksomheder udvikler produkter, der kan bære Nøglehullet, og forbrugerne kender mærket og ved, hvad det står for. Med de nye regler er vejen nu banet for et endnu større udbud af..

Ismaskiner

Der er nu intet som kan hamle op med en velsmagende, cremet og frisklavet is. Og det har aldrig været nemmere og mere enkelt selv at fremstille den. De mange forskellige ismaskiner har gjort processen legende let så selv den største amatør i et køkken kan frembringe den lækreste is. En sådan vidundermaskine lyder som en dyr og omfattende investering, men det er gudskelov ikke nødvendigvis tilfældet. Det koster ikke mere end få hundrede kroner at anskaffe sig en simpel og smart ismaskine, som på rekordtid kan kreere den vidunderligste fastfood is. Hele processen kan klares på under en time!Når du skal anskaffe dig en ismaskine er det indledende arbejde vigtigt. En ismaskine er nemlig ikke bare en ismaskine. Du bør derfor vurdere, hvilke behov du i realiteten har til maskinen. Jo mere du ved på forhånd, des nemmere bliver det også at finde den oplagte maskine. Du kan med fordel tage..

Helt nyt koncept på Fyn skal revolutionere cateringmarkedet

Cateringmarkedet har i mange år været præget af uoverskuelighed, grundet utallige udbydere på området. Nyt koncept, som nu når til Fyn, skal gøre overskueligheden endnu større. Siden maj 2014 har firmaet, Madbutler, haft stor succes med et banebrydende koncept, der skaber enkelthed og overskuelighed inden for cateringmarkedet. I mange år har cateringområdet været præget af så mange muligheder og så stort et udvalg, at det har skabt forvirring og uoverskuelighed for kunderne. Dette vil et københavnsk firma ændre på. Madbutler holder til i Nordhavn i København, men melder sig nu på banen i den fynske. Den adm. Direktør, Simon Bowall, understreger, hvorfor netop Fyn er næste mål for lanceringen: ”Nogle af landets dygtigste leverandører befinder sig på Fyn, og en udbredt interesse for catering blandt de fynske forbrugere gør os klar til en storstilet lancering. Vi glæder os..

Danske fødevarer overholder reglerne for transfedt

Langt størstedelen af fødevarerne på det danske marked overholder de danske særregler for transfedtsyrer. Hverken i danske kager eller i dansk fast food er der overskridelser af de danske særregler for transfedt. Det viser en undersøgelse af 95 udvalgte fødevarer som DTU Fødevareinstituttet har lavet i samarbejde med Fødevarestyrelsen.Siden Danmark indførte en regulering af indholdet af transfedt i fødevarer på det danske marked, er antallet af overskridelser faldet markant. I 2003 indeholdt ca. 25 procent af de testede fødevarer for høje niveauer af transfedt. I den aktuelle undersøgelse lå antallet af overskridelser på ca. 6 procent - alle fundet i udenlandske fødevarer. ”Jeg er ikke tvivl om, at det var den rigtige beslutning at få reduceret indholdet af transfedt i de danske fødevarer. Sammenhængen mellem transfedt og hjerte/karsygdomme er veldokumenteret. Og nu dokumenterer..

Dan Jørgensen vil lokke kortuddannede mænd til kødgryderne

Fødevareminister Dan Jørgensen skyder i dag en kampagne i gang, som er målrettet kortuddannede mænds madvaner. Kortuddannede mænd lever i snit syv år kortere end højtuddannede kvinder, viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det skal en ny Nøglehulskampagne være med til at rette op på. Målet er at få de kortuddannede mænd til at vælge sundere, når de køber ind og laver mad, så de kan leve både bedre og længere.”Kortuddannede mænd har også ret til et langt og sundt liv. Så når vi ved, at kvinder med en lang uddannelse lever mere end syv år længere end de kortuddannede mænd, har vi som samfund et ansvar for at rette op på uligheden,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.Fødevareministeriet, supermarkeder, fastfood-kæder og en masse kantiner står sammen om Nøglehulskampagnen, som løber over de kommende uger. NøglehulsmærketOmdrejningspunktet i kampagnen er..

Hest i prøveresultater fra kødprodukter fra Hårby Slagtehus

Som led i kontrolaktiviteter efter afsløringen af hestekød deklareret som oksekød i færdigretter i Danmark, har Fødevarestyrelsens Rejsehold besøgt Hårby Slagtehus i sidste uge. Virksomheden har været under mistanke for at sælge oksekød til deres kunder uden at angive, at der er iblandet kød fra andre dyrearter. Hårby Slagtehus slagter til daglig flere forskellige dyrearter, og dette har været med til at skærpe Fødevarestyrelsens opmærksomhed. Hårby Slagtehus oplyser selv, at deres kunder er bekendt med at der er hestekød i de produkter, som virksomheden sælger under navnet ?pizzakød? og ?formede bøffer?. Rejseholdet har derfor foretaget kontrol hos seks fødevarevirksomheder - to pizzeriaer og fire grillbarer - der havde købt ?pizzakød? og ?formede bøffer? fra Hårby. Alle virksomhederne har oplyst at de var af den overbevisning, at de har købt oksekød hos Hårby. Ved de seks virksomheder..

Hjemmelavede Færdigretter bragt til døren

Hvad siger du til færdigretter, der smager af mad som mor lavede det. Det er nu en realitet med Føltveds nye koncept omkring færdigretter lavet helt fra bunden, og med brug af blandt andet egne dyrkede råvarer. Føltved har hyret en erfaren kok i Anitta Hansen, som hjælper med at lave retterne, og løbende forbedrer dem. Madstilen er gode gamle klassiske retter, som for eksempel hakkebøf med bløde løg, boller i selleri, karbonade med grønærter, og indtil videre har sortimenter rundet over 25 forskellige retter og varianter."Føltveds nye koncept omkring færdigretter er vores bud, på et alternativ til alt den fastfood vi ser rundt omkring idag. Vi synes der mangler nogle tilbud på god gedigen mad, lavet fra bunden og med gode råvarer" siger medejer Tove Jakobsen.Føltved som ellers mest er kendt for deres jordbærboder rundt omkring i Aalborg området, ser det som en naturlig udvidelse af..

Forlaget Globe udgiver en serie delikate gaveæsker

Eksklusive gaveæsker med udstyr til makroner & marengs, brunch og god mad til børn Forlaget Globe udgiver en serie delikate gaveæsker Hver gaveæske i denne serie indeholder nyttigt tilbehør til fremstilling af opskrifterne samt en overskuelig og let tilgængelig opskriftbog, der er praktisk at have med i køkkenet. Den er rigt illustreret med indbydende billeder og letlæst tekst. De nemme trin for trin-vejledninger og opskrifter gør bøgerne lette at bruge og inspirerende at bladre i. Her får du alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at lave de lækre retter.MAKRONER & MARENGS-gaveæskeHer har du, hvad du skal bruge for at lave lækre og populære makroner og marengs. En lille og letlæst bog med en grundig introduktion samt 21 spændende og alsidige opskrifter ? lige fra ?kokosmandelmakroner? og ?hindbærdrømme? til ?rosenmarengs?. Indeholder: Opskriftsbog. Dejskraber. Kageforme af..

Bestil mad på mobilen!

e-takeaway lancerer som de første i Danmark en mobil app, der nemt og hurtigt sikrer dig et lækkert måltid uanset, hvor du befinder digHvad enten du har lyst til sushi, tapas, pizza, wokmad, burger, rawfood eller lidt dessert til den søde tand, så kan det nu klares med et par klik på mobilen, da madportalen www.e-takeaway.dk som de første i Danmark lancerer en madbestillings-app til både iPhone og Android.?Vi vil gerne bidrage til at gøre en travl hverdag nemmere, og med den nye mobil app kan man bestille et sundt og veltilberedt måltid, uanset om man er på vej hjem i toget, sidder behageligt i sofaen foran fjernsynet eller følger børnenes fodboldtræning fra sidelinjen,? siger Thomas Cort Hansen, direktør og medstifter af e-takeaway.dk.Mulighederne med den nye app er mange ? og betalingen kan klares direkte via mobilen. Det vil ligeledes være muligt at genbestille sine favoritordrer, se..

Ny madportal med 25% vækst om måneden

På spis-online.dk sparer kunderne penge og handler direkte på madstedernes egne hjemmesider. Ejerne varetager selv hele ordreekspeditionen og kundeservicen.Pizzariaer og restauranter er ligesom alle andre i Danmark presset på deres indtjening og har svært ved at betale 10-25% af ordreværdien blot for at få formidlet ordren via en madportal. Ydermere skal de så vente 8-30 dage på at modtage betalingen. Resultatet er at madstederne sætter deres priser højere på madportalerne og at de får lavet deres egne hjemmesider.- Vi har nytænkt måden at bestille fastfood på og har udviklet konceptet spis-online.dk. Kunderne handler direkte med madstederne. Systemet er nemt at bruge og kunderne kan føle sig helt trygge, lige fra ordreafgivelse til betaling, udtaler direktør Sven Rosenaa fra FirstFood Systems ApS.Spis-online.dk er en fælles søgeside, hvor kunderne med deres postnummer kan finde..

Opskrifter med nøglehul på mobilen

Fra uge 17 lanceres nøglehulsmærkede opskrifter, så forbrugerne får nem adgang til at skrue nøglehulsmærkede menuer sammen hjemme i køkkenet. Hvad enten de er singler, storfamilier eller til etnisk mad. Fødevarestyrelsen har netop lanceret 60 nøglehulsmærkede opskrifter på mobilsitet m.noeglehullet.dk. Herfra er det muligt at hente opskrifter på sundere måltider, som gør det nemt at spare på fedt, sukker og salt."Det skal være let at vælge sundt. Nu lancerer vi nøglehullet på mobiltelefonen, så forbrugerne hurtigt og nemt kan finde nøglehullet, når de handler, spiser ude og er på farten. Med få klik kan de få opskrifter, viden om næsten 1500 nøglehulsmærkede fødevarer samt flere og flere menuer på restauranter og tankestationer" siger fødevareminister Mette Gjerskov.Læs den nye Nøglehulsavis og deltag i konkurrencenI uge 17 lanceres også den nye Nøglehulsavis ?24/7?, som indstik i JP,..

Så vender vi kajakken

Håndplukkede vilde krydderurter fra Grønland & kulturkogebogen Mamaq. Kvan ? Naturens ukronede dronning.Den har været der altid, endda i vores egen baghave. Men vi har glemt den som så meget andet godt i vores travle hverdag. Sagnet siger at den blevet givet til os af selveste ærkeenglen Gabriel. Kvan ? denne mytologiske storblomstrede plante med de utallige anvendelsesmuligheder, har gennem generationer ikke bare været urt og helse, men også vores vigtigste kilde til C vitamin og mineraler. Så vigtig, at vi opkaldte byer efter den, som f.eks. Vanløse (tidligere ?Kvanløse?) på grund af plantens store forekomst i den københavnske forstad.Nordiske traditioner Nu er Kvan her igen sammen med andre spændende urter fra Grønland. Ja du læste rigtigt! De fleste af os forbinder nok mest verdens største ø med is, bjerge og golde klipper og ikke med dyrkning af urter og grøntsager. Men nu viser..

En betalingsring ? der virker

Pizzaæsker fylder og svinerI Danmark bruges der ca. 30 mio. pizzaæsker om året, der skal transporteres ud til ca. 3.000 pizzeriaer. Dette svarer til 150 propfyldte lastbil-hængertræk pr. år. Danske opfindere har opfundet en emballage, PizzaCradle, der reducerer denne volumen til en 1/5 del ? altså til 30 hængertræk. Det er en betalingsring, der virker! Når pizzaæskerne stopper skraldespandene, så giver det også ektra kørsel af skraldebiler. PizzaCradle skaber plads på de københavnske indfaldsveje ? og skraldespande.Hvad koster PizzaCradle ?betalingsringen??Når produktet er i produktion, så vil prisen omtrent matche den nuværende pris. Slutforbrugeren får ikke højere omkostninger.Hvornår kommer PizzaCradle?Som andre ?betalingsringe? kræver også PizzaCradle en investering af penge. Det vil koste ca. 1/1000 (eller én promille) af en rigtig betalingsring ? nemlig 2 mio. kr. Til gengæld..

Vi vil have dansk mad til døren

Takeaway er et kendt begreb i det meste af verden. I alt fra Canada til Danmark bestiller befolkningen i stigende grad mad på internettet, men det er meget forskelligt, hvilken type mad, der bestilles i de forskellige lande.I Danmark skiller vi os ud ved at bestille meget mere lokal mad, end de gør i de øvrige lande. Det viser en international undersøgelse foretaget af Just-Eat, der opererer i 16 lande verden over.Det har været populært at få pizza leveret til døren i mange år, og det er ikke kun et dansk fænomen. Sådan er det i mange lande. Til gengæld skiller danskerne sig ud ved i højere grad at bestille mad fra det nationale køkken, og især smørrebrød er populært herhjemme. Det viser en undersøgelse foretaget af Just-Eat, der driver virksomhed i 16 lande.- Vi kan løbende følge med i, hvordan danskernes takeaway-vaner ændrer sig, og lokal dansk mad er ved at blive rigtig populært...