Find vej: Forside » Artikler » Undgå de værste bøffer ved grillen

Undgå de værste bøffer ved grillen

Lagt på fastfood24.dk den 23-06-2016 af fastmaster


Temperaturen står på sommer, øllerne på køl og menuen på grillmad. Men hvert år glemmer mange borgere at tage hånd om hygiejnen.Mange grill-entusiaster har styr på både rødglødende kul, blå gasflammer og saftige burgere. Men de er ikke opmærksomme på, at blot få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier, er nok til at sende gæsterne fra bordet med et maveonde og senere diarré eller opkast. Og hvert år bliver flere hundrede borgere syge, når Danmark for alvor fyrer op for kuglegrillen eller gasorgelet på terrassen.

- Hver sommer i grillsæsonen oplever vi, at særligt mange bliver syge af campylobacterbakterier, når de griller. Mange glemmer, at der kan være bakterier i den rå kødsaft fra de lækre bøffer. Andre får ikke lige husket håndhygiejnen, når grillen syder, og der er langt fra grillen og til varmt vand og håndsæbe i køkkenet, fortæller Gudrun Sandø fra Fødevarestyrelsen.


Men faktisk kan tre tommelfingerregler fra Fødevarestyrelsen være med til at minimere risikoen for, at aftenen omkring grillen ikke bliver afløst af en nat på toilettet, forklarer Gudrun Sandø og henviser til Fødevarestyrelsen tre gode grillråd:

• To fade - ét til råt og ét til stegt kød
• To grilltænger - én til råt og én til stegt kød
• Vask hænder, når du har rørt ved råt kød